Det kostar tusenlappar i utebliven ersättning att ha hemförsäkring som inte matchar dina behov.

Ines insurebot

Ta reda på om din hemförsäkring har rätt villkor för dig utan att läsa det finstilta i alla kontrakt

Det kostar inget extra och du väljer bland bästa alternativ som matchar dina behov och prisnivå

Testa cykelstöld och alla andra
moment i din hemförsäkring här

Testa själv vad du får för en stulen cykel!

Inköpspris: 0 Kr

Ålder: 0 år

Minsta ersättning:
0 kr

Största ersättning:
0 kr

Skillnad i ersättning: 0 kr

Baserat på ersättningsregler och värdetabeller (2017-01-01). Ersättning gäller efter avdrag för självrisk vid stöld utomhus och förutsätter att du köper en annan cykel.

Varför SmartFörsäkring

Smart Försäkring gör det enkelt att hitta en hemförsäkring med det skydd du faktiskt behöver så du undviker att betala extra för onödiga tillägg.

Försäkringstyper som ingår i hemförsäkring

Ines gör grovjobbet och jämför villkoren i de finstilta texterna, så du slipper göra hela arbetet på egen hand eller förlita dig på allmänna svar från din försäkringsrådgivare.

Smart Försäkring har ett uppdrag: att hitta hemförsäkringar som matchar din livssituation, dina prioriteringar samt ger dig högst ersättning för dina pengar.

Försäkringsvärde och pris

Har du fått klart för dig om en ”extrastor” försäkring verkligen är värd pengarna eller om du faktiskt behöver tillägg för elektronikskydd? Ines ger dig svaren på ett par ögonblick!

Försäkringsbolagen erbjuder alltid 2-3 försäkringspaket som är gjorda för att passa breda kundgrupper – för att attrahera så många kunder som möjligt. Det innebär att de lägger in många villkor, som du känner du kan ha nytta av i framtiden. Men alla villkoren i kontrakten är högst troligt inte relevanta för dig. Har du t.ex. inget källarförråd, är det inte relevant att försäkra dig mot översvämning i källaren heller. Du kan dock inte välja bort något när du tecknar kontraktet, utan får betala för hela paketet ändå.

Dessa försäkringspaket skiljer sig en del sinsemellan, trots att de innehåller gemensamma riskområden, så som brand, läckage, stöld, rese- och olycksfallsskydd samt juridiskt skydd. Tillägg som allrisk (drulleförsäkring), maskinskydd mm. ingår ofta i de större paketen.

Smartförsäkring hjälper dig att välja kontraktet som ger bäst ersättning om olyckan skulle vara framme, utan onödiga tillägg.

Idag finns det flera etablerade tjänster som jämför priser på försäkringar. Problemet är att den billigaste försäkringen inte automatiskt är den bästa, den kanske inte ger någon ersättning när du faktiskt behöver det! Å andra sidan ska du ju inte vara överförsäkrad och betala för skydd som du inte behöver. Därför har vi skapat Ines åt dig, så du kan skräddarsy din försäkringsprofil:

  • Skapa din egen riskprofil på bara några minuter
  • Få kostnadseffektiva resultat och hitta den hemförsäkring som passar bäst för dig.

Tjänsten är helt kostnadsfri och du tecknar avtal direkt med försäkringsbolaget.

Hur funkar det?

  • Ange uppgifter om hushåll och livsstil
  • Personuppgifterna används endast för att hämta senaste priser från försäkringsbolagen. Det går att hoppa över de skadetyper som inte är relevanta.
    För att visa resultat behöver du fylla i minst 3 skadetyper.

  • Gör en lista på dina ägodelar. Börja med de föremål som har högst värde. Det går att lägga till totalvärdet på en kategori av föremål (t.ex. kläder), om du själv fyller i marknadsvärdet.
  • Dina ägodelar är en viktig del av jämförelsen för att avgöra ersättningens storlek. Ägodelarna värderas enligt samma regler som försäkringsbolagen följer när de hanterar en skada, baserat på föremålets ålder.

  • Välj en hemförsäkring som ger bäst ersättning för riskområden du prioriterar, till ett pris som du känner dig nöjd med. Ines visar bara kontrakt som är kostnadseffektiva.
  • Byt försäkring genom att följa länken. Teckna kontraktet direkt med försäkringsbolaget, priset är detsamma.

Försäkringsguiden

Testa din hemförsäkring här!